top of page
  • Mecky Wohlenberg

Hellig sky 31.mars

Hellig sky 31. mars: Tidlig påskedagsmorgen

sa engelen til kvinnene ved graven: «Frykt ikke … Jesus er stått opp … Skynd dere av sted og si til disiplene hans: Han er stått opp fra de døde, og han går i forveien for dere …» (fra Matt 28,5-7). Etterpå møtte kvinnene Jesus på veien. Han sendte dem for å vitne. En apostel er en som er sendt av Jesus, og en martyr er et vitne. Ordet «martyr» brukes i kirkehistorien særlig på dem som døde på grunn av sin kristne tro.

31. mars er minnedagen for martyren Benjamin av Persia. Han døde for 1600 år siden. Benjamin var født ca 400 i Persia. Han ble diakon i kirken. I år 420 begynte kristenforfølgelsene igjen. Benjamin ble fengslet. Han ble satt fri et år senere etter avtale med den kristne keiseren i Konstantinopel. Men Benjamin vitnet fortsatt for sin tro og ble fengslet igjen. Han døde etter grusom tortur, dette skjedde trolig den 31. mars i 424.

Ikonet hentet fra commons.wikimedia.org viser diakonen og martyren Benjamin (foto Public Domain; kilder: wikipedia; saintoftheday.com; ewtn.com; saintsfeastfamily.com; P.E. Odden på katolsk.no; heiligenlexikon.de).

11 visninger

Comments


bottom of page